Buis buigen

Therm-Control Buigen, gevestigd in het Westlandse ’s Gravenzande is gespecialiseerd in het computergestuurd buis buigen en buis walsen van stalen, rvs en aluminium buisprofielen. Wij leveren o.a. gebogen buis producten aan de glastuinbouw sector zoals buisrail kopstukken, spuitrobot verbindingsstukken, verzetjes, ondernetkopstukken en zakpijpjes. Allemaal onderdelen die worden gemonteerd tijdens de installatie van buisrail-, monorail- en hijsverwarming systemen. Met name onze kwalitatieve, ‘buisrail kopstukken’ gaan de hele wereld over om vervolgens moeiteloos door de installateurs ter plaatse te worden gemonteerd.

 

Buizen plooien

Het pijp buigen of buizen plooien  van stalen buizen wordt niet alleen op grote schaal gebruikt in de glastuinbouw, ook de industrie heeft haar weg gevonden naar onze gebogen buis. Met ons innovatief vermogen hebben wij aan velerlei uiteenlopende vraagstukken en verzoeken op het gebied van buizen plooien, kunnen voldoen. Gebogen buis wordt naast de glastuinbouw, o.a toegepast in de staalbouw, scheepsbouw, meubelindustrie, offshore, utiliteitsbouw, gezondheidszorg en winkelinrichting. De meer gespecialiseerde buisvormen met een grote radius worden door ons vakkundig gewalst.

 

 

Metaal buigen

Naast standaard stalen buizen is het pijp buigen van RVS en aluminium buis geen enkel probleem. Met de Busschers B-60 CNC hydraulische buigmachines, met een opvoerlengte van 3, 4 en 6 meter, zijn wij in staat ronde en vierkante buisprofielen in de range 16 mm t/m 60,3 mm, met variërende wanddikten, in vrijwel iedere gewenste vorm te buigen tot een maximum van 180º.  Zie maatvoering bocht. Zoals gezegd wordt de geavanceerde profielwals ingezet voor de meer complexere toepassingen met een grote radius. Bij complexe toepassingen spelen maatnauwkeurigheid en materiaalkwaliteit een bepalende rol. Naast de geavanceerde buig- en walsmachines zijn daarom ervaring en een hoge mate van expertise in de buigtechniek vereist, zodat de kwaliteit van elk gebogen product gegarandeerd blijft.

Download hier de buigcapaciteitentabel.

Meer info?

Heeft u een specifieke vraag over buis buigen? Wij denken graag met u mee!